Potyautas a rakmány között

A Röszkei Határkirendeltség forgalmában jelentkezett belépésre a napokban egy makedón állampolgárságú férfi az általa vezetett szintén makedón honosságú tehergépjárművel – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a NAV sajtószolgálata.A benyújtott okmányok szerint a sofőr finomított napraforgómag olajat szállított Szerbiából Ausztriába. A pénzügyőrök kockázatelemzés alapján a jármű és rakománya röntgenvizsgálata mellett döntöttek. A röntgenképen látottak szerint egy ember bujkált a rakomány között. A pénzügyőrök a rakteret felnyitották és azzal szembesültek, hogy a jármű ponyvájának felső részét kivágták, majd belülről összeragasztották. A további vizsgálat során egy afgán férfi került elő a rakomány közül.

A pénzügyőrök az előkerült külföldi állampolgárt feljelentéssel átadták a Csongrád Megyei Rendőrkapitányság Szegedi Határrendészeti Kirendeltségének, ahol ellene beutazási és tartózkodási tilalom megsértése bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A sofőr ellen a Szegedi Rendőrkapitányság embercsempészet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2011. november 29.

A Web-oldalon található cikkek és fotók ingyenesen és szabadon felhasználhatók, de kizárólag az Objektív Hírügynökség, mint hírforrás feltüntetésével.
hirdetés